Job hos Winkwink.dk Sexlegetøj

Blog-serie: Sexlegetøj som speciale? Del 1

winkwinkblog

winkwinkblog

Hej alle winkwinkere, jeg hedder Anna. I kender mig måske godt, for jeg har arbejdet for winkwink.dk siden vi begyndte tilbage i December 2013. Jeg har i nogle år fungeret som servicemedarbejder og er stadig en stor del af den daglige drift af shoppen, men kun på deltid, da jeg læser min kandidat ved siden af.

Jeg læser tekno-antropologi på Aalborg universitet i København og er lige begyndt på mit speciale. Men det er lidt et specielt speciale – det er nemlig et speciale i jer – eller rettere sagt, et speciale i sexlegetøj og brugen af sexlegetøj. Ja det lyder måske lidt specielt, men det er ikke så dumt endda.

 

Sexlegetøj som en forbindelses-teknologi

Tekno-antropologi er en blanding af de klassiske antropologiske studier, hvor man undersøger kultur og mennesker, men med et teknologisk twist, hvor man undersøger hvordan teknologi udvikles i sammenhæng med brugerne. Det vil sige at man bygger bro imellem folk der bruger en teknologi og folk der udvikler den.

Dette har rigtig meget med sexlegetøj at gøre – for er der en branche, hvor teknologien udvikler sig hurtigt, så er det i denne branche. Det er tydeligt at der hver dag udvikles nye og spændende produkter og det går stærkt. Bare for få år siden var køb af sexlegetøj forbeholdt skumle kældre med mørke vinduer, men i dag er det mere normalt end nogensinde før at have en dildo eller vibrator i natbordsskuffen – dette er dels gjort muligt pga. internettet og måden vi nemt, diskret og hurtigt kan handle på og dels pga. litteratur og film som ”Fifty shades of Grey”, som har trukket det skumle ud af branchen.

En ny tendens, som jeg med mine år i branchen har set er det man kalder forbindelses teknologi – eller teledildonics, som det så fint hedder på engelsk. Det er en teknologi, der gør det muligt at bruge sexlegetøj trådløst på tværs af landegrænser. Denne teknologi er stadig ret ny, men findes allerede i produkter såsom We-vibe 4 plus med app-styring og Fleshlights Kiiro. Teknologien gør det muligt via internettet at koble en smartphone op med en vibrator eller en masturbator og derfor forbinde dig og en eventuel partner med hinanden, uden at være i samme rum.

Denne teknologi synes jeg er super interessant og det er den jeg skal skrive mit speciale om.

Brugere og eksperter

I specialet vil jeg og min specialemakker undersøge, hvilke faktorer der spiller ind, når vi snakker om denne forbindelses-teknologi og se på om den erstatter nogle former for nærhed, eller om den måske supplerer det? Hvad gør det ved vores interaktion som mennesker at vi kan røre ved hinanden, selvom vi ikke er tæt på hinanden, og hvad gør det at vi kan være intime, uden egentlig at være det?

I den forbindelse skal vi ud og snakke med en masse brugere og eksperter. Brugerne kan sige en masse om, hvad teknologien kan bruges til, mens eksperterne kan sige noget om, hvad der er meningen bag teknologien og hvad man kan forestille sig, der kommer til at ske i fremtiden med denne teknologi.
Vi er super spændte på at gå i gang med denne proces og jeg er derfor blevet opfordret til at skrive lidt om processen for hele opgaven herinde.

Ved du noget?

I denne lille blog serie, vil jeg løbende fortælle om de den viden, vi finder frem til i vores opgave, samt stille jer spørgsmål, som I måske vil kunne hjælpe med. Jeg vil skrive lidt om hele processen med at skrive et speciale, både op- og nedture og jeg vil give jer hint til sjove ting vi finder frem til.

Har du noget viden indenfor dette felt, vil jeg selvfølgelig også super gerne høre fra dig? Har du læst en artikel om noget du synes var spændende, eller har du prøvet noget udsædvanligt. Eller har du måske bare lyst til at fortælle om dine erfaringer med sexlegetøj der har forbindelses-teknologi, så skriv endelig til mig!

Giv mig et praj på: an@winkwink.dk

Jeg glæder mig til at høre fra jer!
Hilsner fra Anna

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar