Parforhold Sexlegetøj Tips & tricks

Interview med bloggeren bag Letstalkaboutit.dk

www.letstalkaboutit.dk

Letstalkaboutit – Vi har interviewet den ene af to forfattere, fra bloggen www.letstalkaboutit.dk. Ideen bag denne blog er, som navnet nok afslører, at belyse temaer, der ikke nødvendigvis bliver snakket nok om. To af de helt store emner er sexliv og parforhold.

Vi stillede Maja nogle spørgsmål om bloggen, BDSM og brugen af sexlegetøj. Nedenunder kan du læse vores spørgsmål, og svarene.

Kan du give en kort beskrive af ideen bag www.letstalkaboutit.dk og hvad din rolle er?

www.letstalkaboutit.dk er en velfunderet blog, hvis formål er at skabe dybere indsigt i alle de dagligdagsemner, som der ellers ikke bliver snakket så meget om. To af de helt store temaer på bloggen er sex og parforhold.

Det der gør LetsTalkAboutIt unik, er at bloggen også beskriver psykologien bag alle emnerne. Helt præcist bruger vi psykologien til bedre at forstå mennesker og så omsætte denne forståelse til værdi for netop sexliv og parforhold. Det er også her jeg kommer ind i billedet, jeg er nemlig bloggens psykologiske forfatter.

 

Hvorfor startede du bloggen med Louise?

Oprindeligt startede jeg bloggen selv, men da min store interesse ligger forankret i psykologien, stod det ret hurtigt klart, at jeg måtte have nogen med ind over bloggen, som har interesse for at bidrage med en større forståelse af sex og seksuelle dynamikker. Derfor fungerer Louise og jeg også som et stærkt makkerpar, idet at vi netop supplerer hinandens bidrag til bloggen.

 

Hvad er din tilgang, når du forklarer brugen af sexlegetøj, fra et psykologisk perspektiv?

Louise har, grundet hendes større indblik i seksuelle dynamikker, ansvaret for at blogge om sexlegetøj. Men jeg bidrager gerne med debat og diskussion af, hvordan det kan ses i forhold til en mere generel psykologisk forståelse af nydelse og opfyldelse af behov.

Desuden lægger jeg stor vægt på at understrege vigtigheden af at respektere egne grænser, hvilket netop er relevant i forhold til at prøve sexlegetøj af og være mere eller mindre eksperimenterende med sit sexliv. Det handler ikke bare om at kaste sig ud i ”noget vildt”, men mere om at prøve at finde frem til lige præcis det der føles godt og gør det muligt at kunne udleve de behov og den seksualitet man har.

 

Kan sexlegetøj bidrage til et sundt sexliv og øge livskvaliteten, for forbrugeren?

Uden at have indblik i undersøgelser af sammenhænge mellem sexlegetøj og øget livskvalitet, tror jeg godt at disse to ting kan hænge sammen i nogen forstand. Primært tænker jeg, at sexlegetøj gør det lettere at udleve flere aspekter af vores seksualitet og personlighed. Det skyldes primært at sexlegetøj ikke lader sig begrænse af ”normer” og ”hvad andre tænker”, hvormed sexlegetøj giver plads til alle lyster i alle grader.

For at vi har det godt, skal vi i større eller mindre grad føle, at vi kan have det godt med, hvem vi er. Og en stor del af hvem vi er, er vores seksualitet. Nogle er mere i kontakt med deres seksualitet end andre, men det ændrer ikke på, at accept af egen seksualitet og ligeledes mulighed for at udleve seksuelle behov har en positiv indvirkning på vores trivsel.

Samtidig er det ingen hemmelighed at seksuel nydelse og det at få orgasmer har en sund indvirkning på kroppen. Eksempelvis ses det, at orgasmer øger søvnkvaliteten og ligeledes har en reducerende effekt på oplevelsen af stress.

Og det at få en god søvn og minimere stress må jo netop siges at være positive effekter, hvis der søges efter at øge livskvaliteten. 

 

Ser du en stigende interesse for bondage sexlegetøj hos par? Hvis ja, hvad er årsagen til dette, efter din mening?

Jeg ser en tendens til, at der bliver eksperimenteret mere med bondage hjemme i de danske hjem. Primært tror jeg, at det skyldes at filmen Fifty Shades of Grey har introduceret bondage og S/M og at det har skabt øget kendskab til, hvad det i grunden handler om. Et øget kendskab minimerer samtidig effekten af ”frygten for det ukendte”, hvorfor flere pludselig tør og har lyst til at prøve det af.

Der er samtidig kommet større fokus på, at bondage handler om at afgive kontrol og om at have tillid. Dermed kommer intimiteten også i fokus, hvilket jeg tror er en helt central forklaringsgrad i forhold til at flere prøver grænser af med bondage.

Ydermere lever vi i et samfund, hvor der kræves utroligt meget af det enkelte individ, derfor kan det for mange faktisk være helt befriende at kunne afgive kontrol af og til – og det er jo netop hvad bondage giver mulighed for.

Samtidig, netop fordi vi har så travlt med at opfylde alle de mange krav både derhjemme, på arbejdet og i sociale sammenhænge, kan det være svært at finde tid til at være virkelig intime og tætte sammen i parforholdet. Her kan bondage igen ses som et ”modsvar”, fordi mange vælger at tage bondagelegetøj med i soveværelset, netop for at øge intimiteten og nærheden til hinanden.

 

Har du evt. råd til vores læsere, hvordan de kan forbedre deres oplevelser med sexlegetøj?

Helt grundlæggende: Prøv kun ting af, som du virkelig har lyst til. Det handler ikke om at være eksperimenterende bare for at være det. Det (correction to: Den) eneste grund til at eksperimentere er for at blive klogere på sig selv og sin seksualitet. Jo mere kendskab du har til din egen seksualitet, jo bedre kan du også imødekomme lige netop de behov du har. Derfor handler det også om at finde lige netop det sexlegetøj, der indfrier dine seksuelle lyster og behov bedst muligt.

 

Vil du læse mere om god sex? Så besøg www.letstalkaboutit.dk/god-sex/

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar