Tips & tricks

Vælg den rigtige glidecreme

Glidecreme vælg den rigtige vandbaseret silikonebaseret køb glidecreme

Smørelse skal der til!

Hvorfor bruger vi overhovedet glidecreme?
Glidecreme bruges hovedsageligt til at reducere friktion, og gøre sex og masturbation lettere og mere behageligt. Nogle gange producerer vores kroppe ikke selv den rette mængde smørelse, og det kan der være mange grunde til. Det vigtigste er dog, at det skal føles rart at have sex og onanere – og det er det sjældent, hvis det er helt tørt. Men glidecreme-sekionen er en uoverskuelig jungle til tider. Hvilken en er den bedste for dig? Og hvilken kan man bruge med sit legetøj eller sine kondomer? Der findes 3 overordnede typer glidecreme, man kan bruge. Dem vil vi forsøge at give at uddybe i denne lille guide.

Silikonebaseret glidecreme

Dét, der karakteriserer silikonebaseret glidecreme, og samtidigt gør det godt at bruge, er først og fremmest, at det ikke tørrer hurtigt ud, og dermed skal man ikke lige så ofte putte mere på. Den efterlader huden silkeblød og er også velegnet til folk med sensitiv hud.

Silikonebaseret glidecreme er latexsikre og kan derfor bruges med latexkondomer og det meste sexlegetøj. Det anbefales dog at bruge vandbaseret glidecreme med silikonelegetøj, da silikonen ellers kan nedbryde gummiet med tiden.

Silikonebaseret glidecreme egner sig særlig godt til sex i vand. Vand i sig selv kan ofte skabe mere friktion, end man ønsker, og det kan medføre gener og smerte hvis man bruger bruserens stråler som glidecreme under fræk leg i badet. Her er silikonebaseret glidecreme perfekt egnet, da silikonen ikke så nemt vaskes af af vandet.

Vandbaseret glidecreme

Vandbaserede glidecreme er det mest almindelige glidecreme at bruge. Siden de er vandbaserede, er det nemt at rengøre tekstil og legetøj efter brug. Og siden vand er noget af det mest naturlige materiale, der findes, er vandbaserede glidecremer også meget skånsomme og beroligende for huden.

De fleste vandbaserede glidecremer kan sagtens bruges med de fleste kondomer, uden at disse går i stykker og legetøj, hvilket også gør den meget populær blandt folk. Den vandbaserede glidecreme egner sig godt til nybegyndere, der ikke har prøvet at eksperimentere eller lege med glidecreme før.

Oliebaseret glidecreme

Leder du efter en glidecreme, der virkelig tager længe om at tørre ud og giver en luksuriøs, silkeblød følelse? Så er oliebaseret glidecreme lige noget for dig. Den oliebaserede er også god til massage, da man ofte kan nøjes med en til to pump fra tuben. De fleste glidecremer kan som udgangspunkt bruges til at massere med, og ofte kan man købe 2-i-1 glidecreme og massageolier.

Dog skal man være opmærksom på, at oliebaseret glidecreme ikke kan bruges med latex kondomer, da de nemt kan gå i stykker ved det. Derfor anbefales den kun som glidecreme, hvis man har sex uden kondom. Oliebaseret glidecreme kan også være lidt sværere at rengøre af f.eks. legetøj.

Glidecremer med lir

Glidecremer fås også med alle mulige forskellige slags tilføjelser. Man kan købe spiselige glidecreme med forskellige smage, glidecreme med duft og endda glidecreme, der får kondomer til at lyse i mørket! Der findes en glidecreme til enhvers smag og behag. Har man en mere sensitiv hud eller er miljøbevidst også i sengen, kan man også få visse økologiske og sågar veganske glidecremer. Udvalget er kæmpe stort, og mulighederne er næsten uendelige.

 

Opsummering
recipe image
Navn
Guide til den rigtige glidecreme
Forfatter
Publiceret
Tid
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 40 Review(s)

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar