Brevkassen Parforhold Sexlegetøj Tips & tricks

Brevkassen: Hvad er forskellen på Ben Wa kugler, Jade/Yoni æg og bækkenbundskugler og er de sunde at bruge?

bækkenbunds øvelser til træning og opstramning af skede

Vi får i disse dage utrolig mange spørgsmål angående produkter såsom: Ben Wa kugler, Yoni æg og generelt bækkenbundskugler og sikkerheden omkring disse. Samtidig har vi fået enkelte spørgsmål angående forskellen på Ben Wa kugler og Yoni æg, og hvor anderledes de er fra “normale” bækkenbundskugler.

Slutteligt har vi fået en del spørgsmål angående den videnskabelige evidens bag sundheden af at benytte sig af de respektive produkter. De spørgsmål vi har fået på mail er listet herunder:

Hvad er forskellen på ben wa kugler og yoni æg?
Er ben wa kugler og yoni æg anderledes end bækkenbundskugler?
Er det videnskabeligt bevidst at Yoni æg er sundt for bækkenbunden?
Er det videnskabeligt bevidst at bækkenbundskugler er sundt for bækkenbunden?
Hvad er en Ben Wa kugle?
Hvad er et Yoni æg?

Svarene på disse spørgsmål ligge heldigvis meget op ad hinanden, og vi tager os derfor den kunstneriske frihed til at besvare dem alle i ét samlet post:

Køb bækkenbundskugler diskret og billigt, Klik Her

Dette er forskellen på Ben Wa kugler, Yoni æg og bækkenbundskugler

Der er så mange, der har spurgt os – som i måske kan regne ud. Derfor er det også kun rimeligt, at vi nu endelig laver en samlet besvarelse.

Vi skal forsøge at gøre det kort, og derfor også i punktform:

Ben Wa kugler (geisha kugler?)

ben wa kuglerDen her, er egentligt svær. Ordet stammer fra kinesisk og betegner en kugle med en kugle indeni. Oftest er de afbilledet som du måske kender bækkenbundskugler. Den store forskel er, at Ben Wa kugler (også oftest kaldet Geisha kugler) oftest ikke er lavet i silikone.

Man snakket med denne betegnelse ofte om kugler med en indre vægt. Denne vægt gør, at kuglerne bevæger sig ‘mekanisk’. Igen skal det nok lige forklares. Det betyder sådan set bare, at der ikke er vibrationer eller andet elektronisk i kuglerne. Men at de på grund af et indre vægtlod alligevel giver bevægelser når du har dem oppe.

Denne bevægelse gør, at du skal spænde mere op i bækkenbunden og derved træner den.

Nogle kalder også Ben Wa kugler for orgasme kugler, det er de dog ikke umiddelbart. Det er primus et produkt der bruges til at træne og tone bækkenbunden, blandt andet efter fødsler.

Ben Wa kugler er ydermere kendt fra Tantra og Taoisme, som kugler der øger sensualiteten. De træner den kvindelige sensuelle kraft og giver hende bedre styring samt mulighed for at opnå orgasmer selv og give orgasmer til partneren. Dette sker fordi kvinden har bedre mulighed for at spænde op. Heraf kommer muligvis også det kendte synonym til Ben-Wa kuglerne: orgasme kugler.

Gynækologer af den gamle skole, vil muligvis stadig kalde alskins bækkenbundskugler for netop Ben Wa bolde eller kugler.

Køb bækkenbundskugler diskret og billigt, Klik Her

Yoni æg (jade æg?)

Yoni æg er nok det produkt som adskiller sig mest. Det bliver ofte også refereret til som et jadeæg. Det er ikke et produkt som de andre. Men sammenligneligt med Ben Wa kugler er både begrebet og selve produktet en smule outdatet.

Igen er Yoni æg en betegnelse fra den gamle skole, for et ‘marmor’ æg (lavet et Yoni) som bruges til at træne skeden. Det henvises til som et typisk skede æg. Ofte kommer et Yoni æg uden snor eller andet tilbehør, måske blot som en enkelt sten eller 2-3 forskellige størrelser.

yoni og jade æg skal ikke op i dig

Et Yoni æg bliver som sagt ofte refereret til som et Jade æg, men til syvende og sidst er produktet pr. definition bare en lidt mere old-agtigt remediet til at træne og styrke bækkenbunden.

Vi vil til alle tider anbefale ikke som udgangspunkt at købe et Yoni / Jade æg men i stedet investerer i et par bækkenbundskugler.

Hvis man alligevel ønsker en jade sten til at træne bækkenbunden anbefaler vi at man køber én med en snor i enden. Det kan godt fås. Men igen igen må vi bare henvise til at bækkenbundskugler egentligt blot er en moderne videreudvikling af jadeægget, joniægget eller jadestenen – alt efter hvordan man lige betegner det.

Et Yoni æg har en genkendelig grøn farve og man vil sikkert ofte se dem i forbindelse med tantra bøger, opskrifter eller hjemmesider.

 

Hvorfor du bør vælge bækkenbundskugler i stedet

Vi har lige berørt det kort i de to tidligere afsnit – men du bør vælge et par bækkenbundskugler fremfor nogle af de andre kategoriseringer/typer af produktet. Hvis du er seriøs omkring at træne dit bækkenbund, er nybegynder eller ikke har et indgående kendskab til de andre specialiserede (og en smule gammeldags) typer af skedeæg – så fraråder vi begge dele.

Vi anbefaler derimod på det kraftigste at anskaffe sig et par bækkenbundskugler.

bækkenbunds øvelser til træning og opstramning af skede

 

Ofte vil det også præventivt mod en fødsel være en enorm god idé at træne bækkenbunden. Det er på sin vis ligesom en korsbåndsskade, hvor patienten inden selve operationen af korsbåndet faktisk bliver bedt om at påbegynde genoptræningen.

Det skyldes at en forudgående træning vil hjælpe dig og fremskynde optræningen efter fødslen.

Med alt denne snak om fødsler, skal vi lige vende – at du selvom du ikke har født, har det i tankerne eller inden for den nærmeste fremtid skal – så kan du sagtens (og bør også) træne med et par bækkenbundskugler. Det er både super sundt og du vil opleve at dine orgasmer faktisk bliver bedre, mere kontrollérbare, længere og dybere!

Nu lover vi selvfølgelig meget, og hver kvinde sine oplevelser. Vi oplever dog sjældent nogle som fortryder at de påbegyndte træning med et par bækkenbundskugler.

Find bækkenbundskugler diskret og billigt her


 

Er det videnskabeligt bevidst at bækkenbundstræning med kugler er sundt?

Det korte svar er ja. Det medium svar er – det er jo ikke som sådan en naturlig øvelse – eller er det? I princippet kender videnskaben svarene på meget få spørgsmål.

ja bækkenbundskugler er sundt

Der er flere undersøgelser som påviser positive effekter specielt overfor inkontinens. Her er træningen af bækkenbunden næsten ubestridt den bedste måde både at forebygge og undgå inkontinens hos kvinder (og faktisk også mænd).

Meget få undersøgelser finder dog ikke præcedens for ovenstående ellers ‘godtagede’ kendsgerning, men finder i stedet at forsøgende bygger på en placebo effekt af træningen. Samt med at et fokus hos forsøgspersonerne på at styrke deres pelvis (bækkenbund) resulterer i et forøget fokus på netop dette område i dagligdagen. Det forøgede fokus resulterede derfor igen, ifølge forsøget, i at kvinderne var mere opmærksomme på at undgå vandladninger og minimerede frekvensen af disse.

Det er måske lidt kedeligt, men faktum er nok i sidste ende at 99% af videnskaben peger på entydigt: Ja, bækkenbundskugler til bækkenbundstræning er sundt og modvirker inkontinens.bækkenbunds træning

Køb bækkenbundskugler diskret og billigt HER

Et andet postulat, som ofte høres – og som enddog er fremført i et tidligere afsnit, er at bækkenbundskugler er sunde, fordi de øger sensualiteten. Sensualiteten her forstået som kvindens evne til at opnå, styre og nyde orgasmer. Bækkenbundstræning skulle give kvinder større kontrol med pelvis og derved resulterer i, at kvinden i højere grad kan få dybere og kraftigere orgasmer, samt opnå klimaks hurtigere.

Der er også rapporteret om, at kvinder oplever at få skedeorgasmer som resultat af træning. Dette lyder også sandsynligt, fordi man med en styrket bækkenbund har nemmere ved at spænde i skeden og dette kan resulterer i forøget kontakt ved indførelse af enten en dildo eller penis.

Som en lille sidebonus for manden, så vil en stærkere bækkenbund også betyde at kvinden kan spænde skeden, og derved føles det strammere for manden under samleje. Dette er muligvis grunden til at bækkenbundstræning også ofte bliver refereret til som at ‘stramme skeden op’.

Det er imidlertidigt ikke det der reelt sker. Skeden forbliver samme størrelse og stramhed, men kvinder vil få større mulighed for at spænde op under samleje, hvorfor skeden kan føles strammere.


 

Derfor skal du lave knibeøvelser med æg og kugler til din bækkenbund

Så med alt dette sagt, skal du så også selv til at i gang med knibeøvelser? Selvfølgelig skal du det, ville vores svar nok være.

Spørgsmålet er om du selv har behov for det. Du oplever måske ikke vandladningsproblemer. Du har måske ikke lige født, eller planer om det. Du har måske heller ikke et synderligt behov for at opnå en skedeorgasme, eller har måske ikke et problem med at nå dem i forvejen. Og hvad så med ham manden, måske er der ikke nogle, eller han brokker sig ikke over at du ikke spænder op i skeden under sex.

orgasme yoni æg yade æg

Her ville jo være en række modargumenter, det bedste af alle er dog. Hvad kunne der ske ved at give det et skud?

Du kender i princippet ikke til alle fordelene når du ikke har prøvet. Det er som med hulebilledet, fangerne i grotten kender ikke til den ‘rigtige verden’ fordi de kun ser hulebilleder på bagvæggen kastet af dem selv. Den rigtige verden kan måske ligge derude og du kan opnå kraftigere og dybere orgasmer, undgå fremtidige problemer med vandladning, uden egentligt at vide det?

Det bedste argument af alle, ville nok være at et par gode bækkenbundskugler ikke koster mere end én café-tur med tøserne!

Se bare vores priser på bækkenbundskugler her

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar