Tips & tricks

BEGYNDER GUIDE TIL GLIDECREME

Det er ikke altid at tingene glider helt som ønsket! Derfor er der rigtig mange gode grunde til at bruge glidecreme. Hvilken slags er den bedste, hvilken en er mest skønsom, og hvilken slags må jeg bruge sammen med min vibrator? I denne guide finder du alt, hvad der er værd at vide om glidecreme.

Der findes ofte to former for glidecremer – vandbaserede og silikonebaserede. Dette betyder at cremen er lavet på en base af enten vand eller silikone. Det er en god idé at kunne kende forskel på de forskellige glidecremer, da de oftest bruges til lidt forskellige ting. Vi anbefaler at man har en tube af begge slags stående derhjemme. Medmindre man kun bruger det når man bruger sexlegetøj. Du kan læse mere om brug i forskellige sammenhænge herunder.

GLIDECREME TIL SAMLEJE

Mange par bruger gerne lidt glidecreme til samleje, da det ofte gør det mere behageligt for begge parter. Det tager tit længere tid for kvinden at blive ”klar” og det kan gøre ondt, hvis hun ikke er helt våd nok. Dette betyder selvfølgelig ikke at I skal skippe forspillet, da kvinden selvfølgelig også skal være tændt. Dog kan en smule glid sagtens sætte skub i safterne også selvom hun ikke er helt tændt. Det gør det oftest en del behageligere for begge parter og oftest endnu frækkere. Er din partner meget stram, kan en god portion glidecreme også hjælpe og gøre samlejet meget mere behageligt for begge parter. 

Hvilken glidecreme skal jeg bruge til samleje?

Hvis I ikke bruger silikone legetøj under samleje kan silikonebaseret glidecreme anbefales. Det har nemlig en tykkere konsistens og giver glid i længere tid. Nogle par synes at vandbaseret glidecreme kan tørre let ud og derfor foretrækker de den silikonebaseret creme. Bruger I en silikonebaseret creme, skal I også sikre jer at den er kondomsikker. (det er de fleste glidecremer i dag). Hvis andet ikke fremgår i produktbeskrivelsen på vores side, så kan du sagtens bruge alle vores glidecremer sammen med kondomer. Dog er det meget vigtigt at man ikke bruger silikonebaseret glidecreme sammen med dit silikone legetøj, men mere om det i afsnittet om ’Glidecreme til sexlegetøj’.

Skånsom glidecremer:

Det er altid en god idé at bruge en skånsom glidecreme, da den bruges til de mest intime steder på både manden og kvinden. Selvom vandbaserede glidecremer nogle gange kan tørre ud, så betyder det ikke at det irriterer skede eller penis. Det betyder oftest at cremen fordamper og det gør derfor vandbaseret glidecreme til nogle af de mest skånsomme glidecremer på markedet. Selvom silikonebaserede cremer ofte beskytter huden, så lægger den sig i et lag og kan for nogle skabe ubehag. Det anbefales derfor at du lige vasker glidecremen af dig, efter du har brugt en silikonebaseret glidecreme. Sjældent oplever folk at de er allergiske over for silikone men skulle det være tilfældet anbefaler vi selvfølgelig ikke brug af silikonebaseret glidcreme. Du kan med fordel teste din glidecreme ved at smøre en smule på din underarm og vente nogle timer, for at se om du reagere på silikonen i cremen.

Winkwink anbefaler til samleje:

Vil du have en creme der er ekstra skånsom for dig og din partner? Så anbefaler vi Paloras vandbaserede glidecreme. Den kan bruges til både samleje og hvis I bruger noget legetøj. Den er meget drøj i brug og tørre ikke ud. Cremen følelse ligeledes behagelig blød og glat på huden. Den er også pH neutral, som gør at den passer til skedens naturlige miljø, og er derfor det tætteste du kommer på dine egne ”safter”. Glidecremen er både velegnet til brug af sexlegetøj og under samleje og den er kondomsikker.

GLIDECREME TIL BRUG MED SEXLEGETØJ

Vi elsker sjovt nok sexlegetøj hos winkwink, men selvom du måske er tændt og har brug for at få ”lettet trykket”, så glider det måske ikke ligeså godt, som du måske havde regnet med. Derfor anbefaler vi altid en god glidecreme sammen med dit sexlegetøj. Når vibratoren eller masturbatoren glider, så bliver det bare lidt bedre. Vi har på siden mange forskellige glidecremer, der er lavet til sexlegetøj. Fx har vi en Fleshlube glidecreme, der er lavet specielt til masturbatorer.

Hvilken glidecreme skal jeg bruger til mit sexlegetøj?

Der er en nem huskeregel, når det gælder sexlegetøj og glidecreme. Det er at man ALDRIG må bruge en silikonebaseret glidecreme sammen med sexlegetøj, der er lavet i silikone. Silikone er et kemisk fremstillet materiale, der er meget skånsomt over for kroppen og som har en blød og meget hudlignende overflade, og derfor perfekt til sexlegetøj. Derfor er meget af de førende sexlegetøj du kan finde i dag lavet af silikone. Det er meget forskellige, hvad silikonen er fremstillet af. Ofte så reagere silikone meget nemt på andre kemisk fremstillede stoffer, heriblandt silikone. Derfor kan det faktisk skade dit legetøj, hvis du bruger silikonebaserede glidecreme, da det vil danne en synergi og ”smelte” sammen. Dette er ikke godt for dit legetøj, da det oftest vil holde op med at virke som det skal. Derfor er hovedreglen altid at du skal bruge en vandbaseret glidecreme når du bruger sexlegetøj. Der er noget legetøj der ikke har silikone i sig og det vil fremgå i produktbeskrivelsen på vores side. Vi anbefaler altid at bruge vandbaseret glidecreme med dit legetøj, bare for en sikkerheds skyld.

Winkwink anbefaler til brug med sexlegetøj:

En af de førende producenter indenfor silikonelegetøj er LELO. Derfor har LELO også lavet en super fin vandbaseret glidecreme. Den passer til alt silikonelegetøj og kan bruges af alle. Som bonus kommer den i en diskret og smuk sort æske.

GLIDECREME TIL ANAL BRUG

Er der et tidspunkt, hvor glidecreme er et must, så er det til anal brug. Anus laver ikke ligesom skeden sekreter og derfor er der ikke noget naturligt glid. Hvis du ikke bruger glidemiddel til anal leg, kan det nemlig være yderst smertefuldt og give en dårlig oplevelse! I forbindelse med analsex eller anal leg er glidecreme altså simpelthen et must. Derfor er det ekstra vigtigt med det rigtige glidecreme til dig og din partner, når I vil have lidt analsex. Vi anbefaler også altid at du og din partner bruger kondom når I har anal sex. Dette er pga. rent hygiejnemæssigt, men også for at undgå kønssygdomme. Pas på hinanden og brug gummi.

Du kan læse mere om brug af analt sexlegetøj i vores ”Guide til analt sexlegetøj” 

Hvilken glidecreme skal jeg bruge til anal brug?

Mange foretrækker silikonebaseret glidecreme, da det er tykkere og giver et glid, der ofte holder længere end de vandbaserede glidecremer. Du kan i og for sig bruge både vandbaserede og silikonebaserede. Bare brug rigeligt, især når det er vandbaseret, da det altid er bedre med for meget end for lidt. Og endnu engang: Bruger du analt sexlegetøj, så er det en god idé at holde øje med om det er lavet af silikone eller ej, da silikonelegetøj og silikonebaseret glidecreme ikke må bruges sammen.

Winkwink anbefaler til anal brug:

Vi har på shoppen rigtig mange gode silikonebaserede glidecremer til analsex, men vores kunder er enige: Fifty Shades of Grey – At Ease er en vandbaseret glidecreme, der er lavet specielt til analsex. Den er tyk og drøj i brug og den gør dine anal oplevelser endnu bedre.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar