Andet Sexlegetøj

ELSKOVSKUGLER – SÅDAN KOMMER DU I GANG MED BÆKKENBUNDSTRÆNING!

Bækkenbundskugler-elskovskugler-guide

Elskovskugler, ben wa kugler, bækkenbundskugler, geisha kugler – ja kært barn har mange navne og det har disse kugler også og du finder dem også i rigtig mange forskellige versioner – i denne guide vil vi prøve at guide dig igennem junglen af elskovskugler (som vi vil kalde dem i denne guide, for nemhedens skyld).

Bækkenbundskuglernes historie

Elskovskugler har en blandet historie, nogen mener at de stammer fra gamle kinesiske traditioner og andre kobler det til tantra fra Indien – men kuglerne har den samme funktion og udformning. Disse kugler består af en eller to kugler i for eksempel marmor, der er hule indeni og har en mindre kugle indeni, der rotere efter kroppens bevægelser. For det meste hænger kuglerne sammen i en form for snor og har også en snor til nem at tage kuglerne ud. Oprindeligt er kuglerne lavet til at stimulere skeden, men man fandt hurtigt ud af, at kuglernes bevægelser skaber en spænding af musklerne i bækkenbunden og derfor også styrke denne, hvilket har rigtig mange gavnlige effekter for kvinden. Kuglerne stimulerer stadig de fleste og skaber en større lyst, men bliver også anbefalet af gynækologer og jordemødre, til træning af bækkenbunden.

Fordele ved bækkenbundskugler

Som før nævnt strammer dine muskler i bækkenbunden sig op når kuglerne bliver indsat og når de små kugler indeni, der har varierende tyngde, bevæger sig, laver bækkebunden naturlige knibeøvelser. Du vil ikke kunne mærke bækkenbunden knibe sig sammen, som du gør når du selv gør det, men du vil kunne mærke kuglerne skabe spænding i dine nedre muskler og dette er gavnligt for rigtig mange ting.

Jordemødre og gynækologer anbefaler disse kugler, da en stærk bækkebund er gavnligt for alle kvinder. For eksempel mindskes mange af de efterfølger, der ofte følger med efter en fødsels, det kan for eksempel være inkontinens, løsning af bækkenbunden og meget mere. En anden meget gavnlig virkning er på det seksuelle plan. Det er bevist at kvinder med en stærk bækkenbund også føles ”strammere” omkring manden, samt får et meget større udbytte af samleje og bedre og længere orgasmer – og hvem ønsker sig ikke det?

Det anbefales at kvinder i alle aldre bruger kugler, da de både er gavnlige for kvinden, der endnu ikke har født, har født eller er ved at blive ældre. Effektiv bækkenbundstræning mindsker nemlig også lækager, som mange kvinder oplever efter fødslen eller når de bliver ældre – så det er bare om at komme i gang.

Fun Factory – Smartball Uno Elskovskugler

Køb Fun Factory – Smartball Uno Elskovskugler

Vælg de helt rigtige bækkenbundskugler…

Hos winkwink.dk har vi et bredt udvalg af elskovskugler i forskellig tyngde, størrelse, materiale og med forskellige funktioner. Det er meget individuelt, hvad man foretrækker for en slags og hvilken vægt der passer dig, men der er nogle gode huskeregler indenfor om du for eksempel skal vælge én eller to kugler. Den enkelte elskovskugle er et godt sted at starte for dig, der aldrig har prøvet bækkenbundstræning før og synes det kan være en smule skræmmende, derudover har kvinder med nedsunken eller tilbageliggende livmoder, gavn af at bruge en kugle i stedet for to, da to godt kan give ubehag – det samme gælder for kvinder der har fået fjernet deres livmoder eller som lige har født.

Fun factory har lavet to forskellige kugler, som de kalder for smartballs og Smartball Uno er en perfekt begynderkugle. Den er lavet i blød silikone og er meget nem at indføre og fjerne igen. 

Fifty Shades of Grey - Delicious Pleasure elskovkugler i silikone

Køb Fifty Shades of Grey – Delicious Pleasure elskovkugler i silikone

Hos winkwink.dk anbefaler vi dog de fleste kvinder at bruge elskovskugler med to kugler, da det giver en bedre effekt og du lære hurtigt at bruge disse kugler – også selvom du er begynder. Vi har flere forskellige slags kugler, så det er bare om at finde en, som du synes passer til dine behov. Er du lidt ny er det en god idé ikke at starte for tungt, men tage kugler der vejer mellem 60-100 gram. Vægten er vigtig, da det er den vægt, som din bækkenbund skal kunne ”holde” og hvis den er for tung, ryger kuglen nemmere ud, hvis din bækkenbund ikke er trænet.

Et godt sted at starte kunne være med disse elskovkugler fra Fifty Shades of Grey, de er lavet i blød silikone og har en vægt på 85 gram og har en snor til nem udtagning. 

Vi har også kugler der er mere i den original stil, og som derfor ikke hænger sammen eller har en snor til udtagning. Vi anbefaler at du er lidt mere rutineret, hvis du benytter disse kugler, da udtagning kan være lidt mere udfordrende end med mange af de andre vi har. Det skal dog bemærkes, at selvom kuglerne er lidt sværere at få ud, kan de aldrig forsvinde op i dig og da kuglerne har en vis tyngde, vil tyngdekraften drage dem ud, hvis du bare slapper af og evt bruger en finger. Det kræver bare en smule mere erfaring og øvelse end med de andre.

Hvordan bruger jeg bækkenbundskugler?

Herunder vil der kommer en lille begynder guide til dig, der aldrig har prøvet elskovskugler før og gerne vil prøve kræfter med disse. Skridt for skridt vil vi guide dig igennem processen. Hvis du på noget tidspunkt føler ubehag, så tag kuglerne ud og prøv igen senere, det handler altid om at det skal være behageligt for dig og du skal derfor prøve dig frem i et roligt miljø. Hvis du spænder og er nervøs besværer det ofte processen og er ikke ønskeligt. 🙂

  • 1)   Vask altid kuglerne inden brug, da der ofte kan komme lidt fjuller og fibre fra æsken. Producenten laver kuglerne i et lukket miljø, men transport og opbevaring kan godt give dem lidt fjuller på og det er altid en god idé at afvaske dit legetøj inden brug – især inden første gang du bruger det. Vask med en mild sæbe uden parfume og lunkent vand eller med en rengøringsmiddel lavet til sexlegtøj.
  • 2)   Brug en god vandbaseret glidecreme for at sikre at indføringen bliver så behagelig som muligt, sæt en lille smule på kuglerne eller omkring skeden, så glider kuglerne bedre.
  • 3)   Indsæt kuglerne – gerne i liggende tilstand og slap af i bækkenbunden imens. Når de sidder godt inde i dig (ca 2-3 cm. Oppe), så prøv at spænd omkring kuglerne med din bækkenbund, ved at lave en knibeøvelse. Du laver en knibeøvelse ved at stramme i dine muskler i underlivet, ligesom hvis du holder på dit tis, når du er på toilettet. Hold spændingen i nogle sekunder og slip igen.
  • 4)   Prøv at rejs dig op og gå et par skridt med kuglerne i og mærk hvordan det føles. Mange kvinder vil kunne mærke en stigende sexlyst allerede efter indsættelse, da de små kugler indeni kuglerne bevæger sig sammen med dine bevægelser og får alle nerver til at blive vakt til live i dit underliv. Falder kuglerne ud når du rejser dig op og går rundt, så fortvivl ikke – læg dig ned igen og lav knibeøvelserne, tag kuglerne ud og prøv igen senere. Har du aldrig trænet din bækkenbund før, skal der nok lidt øvelse til, inden du kan gå ubesværet rundt med kuglerne i dig.
  • 5)   Efter du har øvet dig, så kan du have kuglerne i imens du gør dagligdags ting, såsom støvsugning, indkøb og sågar på arbejdet. Bare husk at det ikke anbefales at du har kuglerne i i mere end 8 timer ad gangen. Du vil helt sikkert kunne mærke en effekt af dine øvelser allerede efter du har brugt kuglerne et par gange og i starten kan det være at du vil føles en smule øm i disse muskler – især hvis du normalt ikke træner bækkenbunden. Den bliver – som alle andre muskler – øm efter man har trænet dem.
  • 6)   Efter udtagning skal du rengøre kuglerne grundigt og opbevar dem gerne et tørt sted, hvor silikonen (hvis de er lavet af det) kan ånde. Det vil sige ingen plastikposer, men nærmere i en lille pose eller i en ikke-tætsluttende æske.
  • 7)   Brug kuglerne så tit du har lyst og brug dem for eksempel til lækkert forspil med din partner. At have kuglerne i, inden du tager hjem fra arbejde kan gøre dig endnu mere kåd og det vil din partner nok kunne mærke. Kuglerne er også særdeles velegnet til forspil og kan bruges i forbindelse med klitorisstimulering eller anal stimulering.
Fun Factory B Balls - Anal Plug m. Geisha Effekt

Køb B balls 

Anale elskovskugler

Her til sidst skal det også nævnes at man kan få kugler i samme stil som elskovskugler til anal brug. Der er også mange gavnlige effekter ved analkugler – dog ikke på samme måde som når du bruger de vaginale elskovskugler. Analkugler bruges primært til seksuelt stimulering af anus enten under samleje eller ved onani. Mange af kuglerne kan give dig god stimulering bagi, da de små kugler, der rotere indeni vækker alle de mange nerver man har bagi. Brug altid en god vandbaseret glidecreme når du indfører legetøj analt, da anus ikke producerer naturlige glidemidler, såsom skeden gør og rengør altid dit anale legetøj grundigt, især hvis du også bruger det vaginalt – skeden kan ikke lide de bakterier, der naturligt lever i anus.

Nysgerrig på anale elskovskugler? Så prøv for eksempel B balls fra Fun Factory. B balls er en form for anal plug, men har den samme kugle-effekt som elskovskugler, den er meget nem at indfører og giver dig god stimulering af anus og kan bruges af både mænd og kvinder.

Er du stadig i tvivl om brugen af elskovskugler, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil prøve at guide dig igennem både køb og brug så godt vi kan!

Derfor skal du træne din bækkenbund med bækkenbundskugler

Bækkenbundskugler lyder måske ikke så sexet som elskovskugler. Men egentlig er det bare to ord for samme ting.
Bækkenbundskugler har til formål at træne din bækkenbund, men for mange kvinder virker bækkenbundskugler stimulerende, og derfor er der mange der benytter disse kugler under forspil eller inden forspillet begynder.
Bækkenbundskugler fås i forskellige størrelser, vægt og antal. Er du i tvivl om du skal bruge bækkenbundskugler med en eller to kugler, har vi lavet en fin guide her om hvordan du vælger den rette samt hvordan du kommer i gang med bækkenbundskugler.

Hvad er en bækkenbund?

Bækkenbundens anatomi

Bækkenbund består af tre muskler. Dens primære opgave er at lukke af i bunden af kroppen, så du har styr på, hvad der skal ud hvornår. For mænd, er det de samme muskler, der hjælper med den sidste del af rejsningen. Derfor har bækkenbund en stor betydning for blandt andet din blære og dit underliv.
Ligesom alle andre muskler i kroppen, har bækkenbunden også brug for motion til at holde sig i form. Træningen af denne kan ændre din livsstil betydeligt. Det kan medføre til utrolige sundhedsmæssig fordele ved at træne sin bækkenbund. Selvom bækkenbundstræning især er relevante for middel aldrende mænd og kvinder, der har født eller som er gået i overgangsalder, bør kvinder og mænd i alle aldre faktisk være opmærksomme på deres bækkenbund. Til gengæld er det aldrig for sent at begynde.

Vi vil derfor i nedenstående give dig 3 gode grunde til, hvorfor du skal i gang med bækkenbundstræning – lige nu!

Fordelene ved bækkenbundstræning

Inkontinens er udbredt blandt midaldrende mænd og kvinder og støt stigende med alderen. Ifølge Kontinensforeningen har næsten en halv million danskere en slap bækkenbund og derfor lider af vandladningsproblemer. Måske har du selv oplevet at skynde sig af sted mod toilettet, men for sent. Eller grine så meget, at det fik konsekvenser. Det er både pinligt og problematisk, og derfor er det stadig en tabulagt sygdom.
Rigtige mange danskere søger nemlig ikke hjælp eller behandling, før det er for sent. Ofte går der op til 5 år, inden generne bliver så ødelæggende for deres liv, at de ”tvinges” til at fortælle deres læge om problemet.
Med brug af bækkenbundskugler kan du netop forebygge denne sygdom og gøre din bækkenbund mere fastere og stærkere.

Få bedre sexliv med en sund bækkenbund

Bækkebundskugler giver bedre sex

Med en ”fastere” og sundere bækkenbund, ville kvinder naturligvis også kunne mærke noget mere nedenunder, hvilket giver dig en bedre og dejligere oplevelse under samleje. For mænd kan en stærk bækkenbund nemlig være med til at give en bedre rejsning samt afhjælpe for tidlig sædafgang. Mændene ville derfor kunne holde sig lidt længere end sædvanligt.

Med en sund bækkenbundsmuskulatur, bliver sex derfor bedre for både dig selv og din partner. Desuden kan du faktisk træne bækkenbunden og dyrke sex samtidig. Nogle kvinder har en så stærk en bækkenbund, at de faktisk kan knibe sig til en orgasme.

Bækkenbundskugler kan netop hjælpe med at stramme dine muskler i bækkenbunden, da kuglerne indeni giver dig naturlige knibeøvelser, når de bevæger sig. Hvis du ønsker et bedre sexliv, så skal du i gang med at træne din bækkenbund nu

Hold din livmoder på plads

Livmoderen bliver normalt holdt på plads i bækkenet ved hjælp af forskellige muskler og væv. Hvis disse muskler bliver svækket, kan der udvikle sig til en nedsynkning af livmoderen. Dette kan ske blandt andet efter flere fødsler, men vævet og musklerne bliver også svagere med alderen.

Med en stærk bækkenbund, kan det derfor være med til at holde din livmoder på plads og dermed undgå at din livmoder synker ned. Alt i alt vil bækkenbundstræning give dig en bedre kropsholdning og bedre kontrol med dit underliv.

Bækkenbundstræning: Sådan træner du med bækkenbundskugler

Vejen fra slap til stærk bækkenbundgår gennem træning, det er ikke så kompliceret – men det skal gøres.

TRIN 1) INDKØB AF BÆKKENBUNDSKUGLER

Der er ingen vej uden om, dine knibeøvelser bliver bare bedre og mere effektive med bækkenbundskugler, men hvilke skal du vælge. Her hos Winkwink synes vi, at kuglerne fra Funfactory ved navn ”Smartballs” er en ret fed løsning. Disse kommer både i en ” Smartballs uno” og en ” Smartballs duo” – altså med hhv. 1 og 2 kugler. 1-kuglemodellen kan anbefales til de som ikke har så meget erfaring. Hvor 2-kuglemodellen egner sig specielt godt til de ”let øvede”.

OBS: Glidecreme er et must 

TRIN 2) SELVE ØVELSEN

Når du har modtaget dine bækkenbundskugler er det bare om at komme i gang. Indsæt bækkenbundskuglerne med lidt glidecreme.

Bækkenbundsøvelser handler i bund og i grund om at aktivere de tre muskler i den nedre region. Det har vi fundet to gode måder at gøre på

Den hurtige, daglige

Indsæt dine bækkenbundskugler, knib sammen i ca. 6 sekunder – herefter løsn op igen. Gentag 10 gange dagligt.

Heldagsløsningen (med Smartballs)

Når du har indsat dine kugler kan du gå i gang med dine normale rutiner, du kan opleve, at kuglerne føles lidt som om de hiver ned i dit underliv – dette er helt normalt, så ingen grund til panik. Det er bare din bækkenbund der vender sig til at have kuglerne sat op.

Vigtigt: Dine bækkenbundskugler må aldrig være smertefulde eller ukomfortable i brug. Er dette tilfældet kan det tænkes at du ikke har sat dem langt nok op.

Start med at benytte kuglerne 15-30 minutter hver dag og trap langsomt op til omkring 8 timer – det passer meget godt med at have dem siddende over en arbejdsdag.

TRIN 3) TRÆN OFTE

Gentagelser gentagelser gentagelser – Ligesom med resten af din krop, er det vigtigt at du ikke giver op efter 1 dag. Din bækkenbund kræver træning og det ofte.

Hvad venter du på?

Hos Winkwink har et stort udvalg af bækkenbundskugler, helt fra den lette til den tunge ende. Er du stadig i tvivl, hvad bækkenbundskugler kan gøre for dig, er du selvfølgelig altid velkomme til at skrive eller ringe til os.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar